Известие

Collapse
No announcement yet.

Сервото на спирачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сервото на спирачките

Вече трета седмица от както ми се скапа сервото на спирачките, оказа се, че да си намеря втора употреба е направо невъзможно а ново е безумно скъпо. Като гледам самолета толкова време приземен и направо ми се къса сърцето. Приемам всякякви идеи, от някяква друга кола дали няма да стане, или ако някой знае къде има... предварително благодаря.

От кой град си? И каква е 155-цата?
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Има възможност за ремонт но е трудоемко.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Май и други имат този проблем,мислех си че съм само аз!И моето се скапа миналата седмица и си мислях, че дълго време няма да мога да си намеря серво ама един приятел измъкна отнякаде едно, което беше същото като моето ама на него пишеше Фиат Браво.Та незнам дали е от Браво или Брава но поразпитай,при мен стана идеално,точно като оригиналното.Става дума за Alfa 155 1.7TS 8V.Но чух, че на 16V било различно
        Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
        Alfa 155 1.7 TS - ex
        sigpic

Comment

155 1.7

Comment

155 1.7 8V, Пазарджик но няма проблем да отидаа кадето има

Comment

аз преди година и половина се сблъсках с този проблем.Реших го по следния начин,отидох в италсервиз(София под моста на 4-ти километър)където ми присадиха някво серво от не знам си каква кола и единствената разлика е че усещането на педала беше различно.Цялото това ми струваше 150 лв и стана някаде за около 2-3 дни.Друг е въпроса че за да се смени сервото трябва да се маха инжекциона и после нещо бяха защипали един маркуч и колата се държеше се едно двигателя е умрял.така поне ще знаеш как да подходиш(тогава карах 155 1.8TS SS).Успех и дано съм бил от помощ
              Hyundai Coupe 2.0 16v 03' Facelift 06'

Comment

Аз мойта я купих с фалирало серво.В сервиз FIAT в Благоевград ми го смениха с 2-ра употреба от Италиянеца -София. За смяната не помня колко ми взеха,но частта беше 2пъти по-скъпа от Опел,Форд....и Краси-шефа на сервиза ми вика "ами плащаш си за емблемата" За ново ми казаха въобще да не питам ,но ти си знаеш. Успех Иначе стана за 1 ден.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

За информация ново е 1200лв Сега ще търся да видя дали от Фиат ще стане, като на колегата.

Comment

от някоя италианка трябва да стане (фиат или ланчия) УСПЕХ
                    Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Спука се мембраната и съска въздух и спирам по-бавно от влака.
                      СЕРВО =80 лв
                      Ураааа имам спирачки
                      Тошко да бяга да взема сервото, че е кът .Това серво дето вчера взех е за коли без ABS и е дебело. Не се среща лесно. Днес ходих да го подменя с моето скапано серво. Веднага ми намериха такова .Става от Фиат . Смених и спирачна помпа защото старата е пропускала леко от страна на сервото и може затова да се е скапала мембраната.
                      Смяната му е адски трудоемка. Наложи да се демонтира АБS a,дебелият маркуч към дебитомера и дебитомера, съдче за течност ,
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

ПОМОЩ

Здравейте колеги. И аз май имам същия проблем.Збелязах го днес. Н първия завой спирам и педала като камък, интересното обаче е че колата си спира без проблем. Идва едно съскане от към педала, изпуска май вакум . Дали не е семеринг или е скъсана мембраната?
                        Като отворя капака нищо не се чува .Един местен майстор ми каза да си карам не било фатално(да ама не ) Забравих да кажа че е с ABS.

Къде ще ми препоръчате да отида за ремон , и колко би ми струвало ?
                        (не съм от Оринч Каунти, O.C)
                        Обороти му е майката...

Comment

@ ivoshaklev
                          Щом съска леко може да пуска клапана на сервото . При мен беше : съска много силно, педала е твърд много и не спира. На светофар като задържа на спирачка започва да губи обороти на ПХ и аха да загасне , налагаше се да пшолзвам ръчната докато чакам да светне зелено.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

И при мен има леко съскане и карам така...мхм... колко...май две години и половина.
                            Първоначално публикувано от kris11
                            Смених и спирачна помпа защото старата е пропускала леко от страна на сервото и може затова да се е скапала мембраната.
                            Те май все заради това се скапват.
                            Alfa Romeo 155 1.8TS
                            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

,

и при мен съска леко но няма проблем спира4ките са ок
                              alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Working...
                              X